займ на карту онлайн потребительский кредит

“Na ishte seç na ishte një Kujtim Paçak” sot në Prizren

Prill 13, 2019 - 2:00 pm

“Na ishte seç na ishte një Kujtim Paçak”, premiera që u shfaq mbrëmë në teatrin “Dodona” në Prishtinë, do të ketë reprizën e shfaqjes sot, e shtunë, në Shtëpinë e Kulturës në Prizren.

“Na ishte se ç’na ishte një Kujtim Paqaku” të autorit Nexhip Menekshe dhe regjinë e së cilës e ka bërë Kaltrim Balaj do të shfaqet sot në orën 20:00.

Me një skenografi që ndërron bashkë me situatat, me lojë që në jo pak momente shpërthen në gjallëri, në shfaqjen me tekst të Nexhip Menekshes, si në mozaik përmblidhen biografia e portreti i Paçakut, zërit të fuqishëm të komunitetit rom, i cili vdiq në moshën 59-vjeçare, në maj të vitit të kaluar.

Portreti i Paçakut zbërthehet nëpërmjet kryepersonazhit, koreografit që luhet nga Fatmir Menekshe. Por në portretizimin e tij portretizohen kultura e identiteti rom. Aty shpaloset jeta e vështirë e këtij komuniteti, por edhe tradita e tyre, vallet, muzika e mbi të gjitha gjuha.

Fatmir Menekshe ka pasur barrën kryesore në këtë shfaqje, në rolin e Kujtim Paçakut.

Të ngjajshme