Një dramë për dinjitetin, shfaqet edhe në Durrës vepra ‘7 minuta’! Thirrje për të dalë nga zona e komfortit

9 Prill, 2024 - 7:15 pm

E shkruar nga italiani Stefano Masini dhe e vënë në skenë nga regjisorja Driada Dervishi, shfaqja “7 Minuta” ka mbërritur në skenën e teatrit “Aleksandër Moisiu”, të Durrësit si një thirrje për të dalë nga zona e komfortit, nga frika e humbjes dhe për të mbrojtur dinjitetin dhe të drejtat e njeriut dhe të punëmarrësve, në emër të interesave që i kapërcejnë ato personale.

“Këtu luhet me dinjitetin njerëzor. Vepra ka një mesazh të fortë. Ka emocion të bukur, po ka dhe humor, sepse gërshetohen të gjitha. Në një situatë dramatike shumë shqetësuese, patjetër që ka dhe batuta dhe momente të vogla të bukura.”– u shpreh aktorja Zamira Kita.

“7 minuta është një shfaqje jo vetëm argëtuese, po sicc di regjisorja D. Dervishi është ai lloj teatri që të bën të mendosh e reflektosh e ndërgjegjësohesh për shumë gjëra. Janë të drejtat e njeriut që bërtiten fort dhe theksohen me shumë ndjenja.”– tha aktorja Rudina Dembaçaj.

Pas suksesit në Tiranë dhe teatro të tjera të vendit, edhe Durrësi ndoqi me interes të lartë shfaqjen e cila bën bashkë emra të mëdhenj të artit skenik në vend, që sjellin para publikut realitete të ndryshme të grave dhe nevojën për të mbrojtur të drejtat e tyre.

“Publiku i Durrësit e ndoqi me vëmendje se ai është shumë i mirë, po duhet thënë që 7 minuta me regji të D. Dervishit ka shëtitur kudo nëpër Shqipëri dhe kudo salla ka qenë plot. Pjesa sociale është shumë e prekshme dhe ccdo publik gjen veten këtu.”– shtoi Kita

“Jam shumë e emocionuar. Salla ishte ekstremisht plot dhe kam një cclirim tani se kjo shfaqje më jep emocione të veccanta, ndryshe nga një komedi që është më e thjeshtë. 7 minuta është shumë më e ndjerë si shfaqje.”– u shpreh Rudina.

Dilema, përplasje, nevoja për një rrogë dhe frika për të humbur vendin e punës vejnë në pikëpyetje gjithccka derisa rebelimi, mbrojtja e vetes dhe tjetrit triumfon./topchanel/KultPlus.com

Të ngjajshme