Propozohet që Teatri i Qytetit të Vushtrrisë të quhet “Adem Mikullovci”

16 Shtator, 2020 - 12:56 pm

Grupi i Asambleistëve në Kuvendin Komunal të Vushtrrisë, së shpejti do të dalë me propozim që teatri i qytetit të Vushtrrisë të mbaj emrin e aktorit të madh, Adem Mikullovci.

Këtë e ka bërë të ditur Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje në Vushtrri që ka paralajmëruar se së shpejti ky propozim do të arrij në Kuvendin Komunal të Vushtrrisë.

“Lëvizja VETËVENDOSJE! Qendra Vushtrri, nëpërmjet Grupit Kuvendar të saj, ka dorëzuar në Sekretarinë e Kuvendit Komunal Vushtrri, kërkesën për futje në rend të ditës në seancën e radhës, propozimin për ndryshimin e emërtimit të Teatrit të Qytetit – Vushtrri, në Teatri “Adem Mikullovci” – Vushtrri.” njofton faqja zyrtare e Qendrës së LVV-së në Vushtrri.

“Arsyetimin e bazojmë në kontributin e jashtëzakonshëm të tani të ndjerit Adem Mikullovci, në veprimtarinë e tij artistike, kulturore dhe politike përgjatë jetës së tij, e poashtu duke e ditur edhe prejardhjen e tij nga qyteti ynë.” thuhet në njoftim. / KultPlus.com

Të ngjajshme