займ на карту онлайн потребительский кредит

Rikonstruksioni i Operës dhe Baletit, ministrja Margariti: Arritëm akustikën maksimale, projekti 1.2 miliardë lekë

22 Maj, 2020 - 3:52 pm

Ministrja e Kulturës Elva Margariti ka folur për ndryshimet e reja që ka pësuar skena dhe ambientet e rinovuara në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit. Ndonëse na ndan vetëm pak kohë nga inaugurimi i këtij objekti, Margariti flet për skenën e re, akustikën e saj, sallat e instrumentiste edhe balerinëve, por edhe për pupulitin e shumëpërfolur.

Ndonëse pritjes së gjatë të artistëve të Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit po i vjen fundi,  ministrja e Kulturës Elva Margariti rrëfen për “Report tv” rikonstruksionin e institucionit 70-vjeçar. I nisur në janar të 2017-s, pas katër vitesh punë, ministrja ndalet tek skena e rikonceptuar me dy ballkonata, duke theksuar se si përmes teknologjisë bashkëkohore është siguruar akustika maksimale.

Sallat e reja për balerinët, instrumentistët edhe studiot e tyre, tashmë janë gati. Ndërsa, artistët janë ata që do të thonë fjalën e fundit për të rishikuar çdo problematike të hasur.

Inaugurimi i operës për të gjithë artdashësit do të bëhet në muajt në vijim, ndërsa projekti fillestar i rikonstruksionit është 1.2 miliardë lekë, për arritjen e standardeve bashkëkohore është përdorur edhe buxhet shtesë. / KultPlus.com

Të ngjajshme