Sonte shfaqet ‘Pushimi i Kalorësve”, baleti që sjell në skenë luftë, dashuri e intriga

16 Prill, 2020 - 11:17 am

Shfaqja ‘Pushimi i Kalorësve’, me koreografi nga Natalia Osipova nga Baleti Kombëtar i Kosovës, vjen sontë në transmetim online, në ora 19:00.

Ngjarja e kësaj shfaqjeje zë vend në një fshat të vogël austriak, ku dy shoqe ishin të dashuruara me një kalorës të pashëm, i cili herë pëlqen njërën dhe herë tjetrën. Dy shoqe të cilat luftuan pothuajse gjatë gjithë kohës me njëra tjetrën për të fituar dashurinë e kalorësit.

Kalorësi arrestohet dhe në ndërkohë të gjithë kalorësit tjerë kërkojnë dashurinë e njërës nga dy shoqet që dashuronin atë, nuk shkon gjatë dhe ai martohet më në fund me atë tek e cila qysh në fillim vërehej se e dashuronte pak më shumë.

‘Pushimi i kalorësve’ si një balet klasik i zhanrit të komedisë, shpalos para publikut luftë e dashuri, intriga e lajka, e që në fund të gjitha përfundonin me të qeshura e zbavitje.

‘Pushimi i Kalorësve’ është një shfaqje që të mban në emocion gjatë gjithë kohës.

Shfaqjen mund ta ndiqni në faqen zyrtare të Baletit Kombëtar në Facebook./ KultPlus.com

https://www.facebook.com/BaletiKombetariKosoves/

Të fundit

Të ngjajshme