Sot është përvjetori i lindjes së dramaturgut të shquar, George Bernard Show

26 Korrik, 2020 - 8:40 pm

George Bernard Shaw ishte dramaturg i shquar anglo-irlandez, laureat i Çmimit “Nobel për letërsi, shkruan KultPlus.

Ai u lind në Dublin më 22 korrik 1856 ku mësoi për ndihmës shitës, më 1876 shpërngulet për në Londër. Shaw është marrë me muzikë dhe kritikë të teatrit, ndërsa më 1925 është fitues i Çmimit “Nobel” për letërsi.

“Pygmalion”, tregim me temë dashuri-linguistikë për profesorin Higgins dhe Elizi Doolitle, sigurisht se është pjesa më e mirë dhe më e njohur teatrore e G.B.Shawit, por përveq këtyre komedive, ka shkruar edhe drama qytetare në stilin ibsenovian duke e kritikuar moralin fals. Mjeshtër i gjuhëve të ndërsjella dhe paradokseve. Vdiq më 2 nëntor, 1950. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme