Teatri Adriana: Brenda vitit 2021, janë realizuar plot 5 premiera dhe janë dhënë dhjetra repriza të shfaqjeve të sivjetshme apo produksioneve të viteve të kaluara

30 Dhjetor, 2021 - 10:30 pm

Teatri Adriana në Ferizaj, përmes një njoftimi në rrjetin social Facebook, ka bërë të ditur se viti 2021 për Teatrin Adriana ka qenë një vit sa i vështirë në aspektet që lidhen me pandeminë Covid -19, e po ashtu ka qenë një vit jashtëzakonisht produktiv e i suksseshëm në të gjitha sferat prodhuese e reprezentative, përcjell KultPlus.

“Brenda vitit 2021, në Teatrin Adriana janë realizuar plot 5 premiera dhe janë dhënë dhjetra repriza të shfaqjeve të sivjetshme apo produksioneve të viteve të kaluara”, thuhet në njoftim.

KultPlus ju sjell postimin e plotë:

Viti 2021 në Teatrin Adriana.
Të dashur spektatorë, artdashës, bashkëpunëtorë, mbështetës e ju shumë të dashur aktorë e staf kreativ e teknik të Teatrit Adriana.
Viti 2021 për Teatrin Adriana ka qenë nje vit sa i vështirë në aspektet që lidhen me pandeminë Covid -19, poashtu ka qenë një vit jashtëzakonisht produktiv e i suksseshëm në të gjitha sferat prodhuese e reprezentative.
Brenda vitit 2021, në Teatrin Adriana janë realizuar plot 5 premiera dhe janë dhënë dhjetra repriza të shfaqjeve të sivjetshme apo produksioneve të viteve të kaluara.
Në gjysmëvjetorin e vitit 2021, kemi filluar me shfaqjen “Gratë në Parlament” me regjisore Elmaze Nura, pastaj me shfaqjen “Mblesëri në Malësi” me regjisor Ekrem Sopi. Ndërsa në pjesën e dytë të ktij vitit ne kemi sjellur shfaqjen “Fuego” nga Fadil Hysaj, shfaqjen “Ndeja për Borisin” në bashkëpunim me Enkeleda Simitxhiun, për të përfunduar vitin me premierën e fundit për këtë vit, “Marksistët e Lelinistët e Zvicrës” nga Blerta Neziraj. Nga 5 premierat e këtij viti, dy prej tyre kanë qenë nga dramaturgjia kosovare (“Fuego” nga Shpëtim Selmani dhe “Marksistët e Lelinistët e Zvicrës” nga Jeton Neziraj), ndërsa dy të tjera adaptime për skenë (“Gratë në Parlament” nga Elmaze Nura dhe “Mblesëri në Malësi” nga Ekrem Sopi).
Të gjitha produksionet në Teatrin Adriana kanë rezultuar suksesshëm dhe si të tilla kanë prezentuar rregullisht në repertorin e përmuajshëm të teatrit tonë.
Gjatë këtij viti shfaqja e vitit të kaluar “Kontrolli dhe Makina e Dashurisë”, në festivalin “Flaka e Janarit” në Gjilan, është shpërblyer me çmimin “Pruarje e re Teatrore”, me shfaqjen “Vizita e Zonjës Plakë”, kemi prezentuar në festivalin tradicional në Dibër, ndërsa me shfaqjën “Gratë në Parlament” kemi marrë pjesë në festivalin e komedisë në Korçë – KOKO Fest.
Teatri Adriana si nikoqir edhe sivjet ka organizuar shumë suksesshëm Festivalin e Teatrove – Ferizaj 2021 (edicioni 50/51), ku me shfaqjen pjesmarrëse “Vizita e Zonjës Plakë” është shpërblyer me Rolin Kryesor Grua – Vjosë Abazi.
Teatri Adriana, gjithëashtu ka qenë nikoqir edhe për disa nga shfaqjet – pjesë të SHOWCASE KOSOVA, ku ka prezentuar me shfaqjen “Fuego”.
Teatri Adriana, gjithëashtu ka aktivizuar edhe aktivitetin e rëndësishëm kinematografik -KINO KLUB – Ismail Rama, ku të gjithë adhuruesit e filmit mund të shohin filma të ndryshëm autorial në kuratimin e Sovran Nrecajt.
Në të gjithë këtë vit të suksesshmëm, nuk kemi se si të mos i falënderojmë shumë shikuesit e jashtëzakonshëm që janë gjithmonë në numër të konsiderueshëm në ulëset e Teatrit Adriana, ndërsa merita kryesore për gjithë prodhimin dhe perfomacën tonë në këtë vit, shkon tek aktorët që kanë dhënë kontributin më të madh këtë vit, për stafin kreativ e teknik të teatrit tone dhe padyshim për bashkëpunëtorët e Teatrit Adriana.
Një falenderim të veçant për DKRS- Ferizaj dhe MKRS duke kërkur një angazhim edhe më të madh nga secili institucion në mbështetjen e të gjitha teatrove në Kosovë.
Ju faleminderit shumë e mirëupafshim vitin 2022.
Gëzuar Viti I Ri. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme