‘Totem and Taboo’ e koreografit Robert Nuha, pjesë e Festivalit të Teatrit Skampa në Elbasan

29 Shtator, 2021 - 12:10 am

Vallëzimi teatral ‘Totem and Taboo’ me koreografi të koreografit, Robert Nuha do të jetë pjesë e ‘Festivalit të Teatrit Skampa’ në Elbasan këtë të enjte më 30 shtator nga ora 19:30, përcjell KultPlus.

Njoftimin e ka dhënë vetë koreografi Nuha përmes një postimi në Facebook.

KultPlus ua sjell postimin e plotë të tij:

Vallëzimi teatral ′′Totem and Taboo’

Nën koreografinë dhe drejtimin e Robert Nuhës

Dramaturgji nga Zana Hoxha

Prodhuar nga Qendra Artpolis

Do të jetë pjesë e Festivalit të Teatrit Skampa në Elbasan, këtë të enjte, 30 shtator në orën 19:30.

′Totem and Taboo’ , nën koreografinë e Robert Nuhës dhe dramaturgjisë së Zana Hoxhës, është një tandem eksperimental i kërcimit bashkëkohor dhe tekstit minimal që i mundëson audiencës të reflektojë për çështjet e ngritura që ndërthurin jetën e tyre dhe mentalitetin kosovar.

‘Totem and Taboo’ , është pasqyrim i realitetit kosovar dhe kontradiktave të tij. Vjen për publikun në një formë të veçantë kërcimi bashkëkohor i ndjekur nga monologe dhe dialoge të fuqishme. ′′ Totem dhe Tabu ′′ nxjerr në sipërfaqe mentalitetin patriarkal, ndërsa tregon ndaj njerëzve se është ndikimi negativ që ka në jetën tonë.

Nëpërmjet ndërthurjes së valleve, aktrimit, këngëve dhe vokaleve të aktorëve, dhe humorit, tregimeve të trishta dhe dërrmuese të elaboruara, kujtojnë se gjallesa sfidohet në forma të ndryshme, dhe se ne jemi ata që mund t ‘ i japim ngjyra.

Gjetja e paqes dhe qetësisë pas stuhive të mëdha që lidhen me dhunën emocionale dhe fizike, dhe traumat e së kaluarës ndërthuren me tradita si Totemi kaloi nëpër breza, ndërthurur me Kanunin dhe zakonet që shpesh shtypin dhe promovojnë pabarazinë dhe që ende barten si mbetje të së kaluarës gjeneratave më të reja të grave dhe burrave kosovarë. /KultPlus.com

Të ngjajshme