Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës mrekulloi parisienët (VIDEO)

4 Qershor, 2018 - 2:00 pm

Ishte teatri ‘Le Palace’ në Paris, i cili i mirëpriti balerinët nga Kosova, për 3 ditë radhazi, në datat 1, 2, dhe 3 qershor në skenën e tij, shkruan KultPlus.

Përgjatë këtyre tri ditëve Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës, dha tri herë shfaqjen “Recomposed”, duke mbushu kështu sallën përplot publik.

Trupa e Baletit të Kosovës, në Paris, u mirëprit edhe nga Ambasadori i Kosovës në Francë, Qëndrim Gashi.


Shfaqja “Recomposed” u dha për herë të parë premierë në vitin 2016 edhe në skenën tonë, shfaqja është projekt i realizuar në mes të Baletit Kombëtar të Kosovës dhe Ambasadës Franceze në Kosovë dhe është punuar me koreografi të francezëve Christophe Beranger dhe Jonathan Pranlas-Descours. Recomposed i referohet gjendjes aktuale të Kosovës, të ardhmes së saj, perceptimit të traditave, diçka që të gjithë kërcimtarët bashkëndajnë me kulturën kosovare.

Si një vepër politike, baleti portretizon dëshirat e shoqërisë kosovare në marshimin drejt lirive individuale universale, një proces kompleks por i pandalshëm. Ngjarja zhvillohet në kuadër të “vitit të përbashkët mes dy ambasadave”, të Kosovës në Francë dhe të Francës në Kosovë, dizajnuar me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë së shtetit./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme