“I vetëm në banesë” vjen premiera në Teatrin e Qytetit të Gjilanit

24 Maj, 2018 - 3:56 pm

Me tekst të Avni Shkodrës e regji të Natyrë Kallabës, më 28 maj në Teatrin e qytetit të Gjilanit, jepet premiera e shfaqjes “I vetëm në banesë”, shkruan KultPlus.

Në kastën e aktorëve të kësaj shfaqje bëjnë pjesë: Alban Shahiqi, Mejreme Berisha, Emine Toska, Njomëza Kalaveshi, Tringa A. Hasani dhe Safete Mustafa.

Teksti flet për Artanin, 35 vjeçar, një skenarist filmi, fillon të shkruajë skenarin e tij të rradhës. Këtu fillon mjegullimi dhe pamundësia për të dalluar realen prej imagjinatës. Personazhet që ai shkruan fillojnë ti shfaqen në skenë. Ato herë janë realë e herë pjellë e imagjinatës së tij. Artani humb sensin e realitetit kështu duke e komplikuar edhe më shumë situatën. Karakteret që vijnë në mënyrë fiktive dhe me situata absurdi, e sjellin kryepersonazhin në situata kaotike emocionale, ku si përfundim ai përjeton vdekjen përkatësisht vrasjen nga secili personazh që vjen në dhomën e tij.

Skenografia dhe kostumet i janë besuar Bekim Korçës, formulimi muzikor nga Florim Gagica, dizajni i dritave nga Fatmir Halili, koreografia po ashtu nga Bekim Korça, inspicient dhe organizator është Raif Haziri, rekuizitat nga Suad Berisha dhe realizatorë të skenografisë janë Mejdi Hoti, Haki Aliu dhe Fehmi Hoti.

Premiera vjen të hënën më 28 maj me fillim nga ora 19:00./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme