Audioincizim nga shfaqja “Pranë Lapidarit” e autorit Hasan Dajaku, që ishte shpërblyer me çmim të parë në ish Jugosllavi (VIDEO)

20 Tetor, 2017 - 3:21 pm

Është shfaqje me tekst të Hasan Dajakut e regji të Atdhe Gashit, e cila është regjistruar si radiodramë në Radio Prishtinë, në vitin 1978, shkruan KultPlus.

Dhe pikërisht në këtë radiodramë dëgjohen zërat e Jusuf Gërvallës e Dibran Tahirit, shfaqje kjo me titullin “Pranë Lapidarit”, muzikën e së cilës e ka punuar vetë Jusuf Gërvalla.

Në bazë të dhënave që ka siguruar KultPlus, kjo shfaqje është prezantuar në Festivalin e Radiodramës në vitin 1978, në Ohër të Maqedonisë, festival ky që ka përfrshirë shfaqje nga e gjithë ish Jugosllavia, Jusuf Gërvalla e Dibran Tahiri kanë interpretuar fragmente nga kjo shfaqje, të cilët edhe janë vlerësuar me cmim të parë.

Po për këtë dramë ka shkuar edhe Erenestina Gjergji Halili, e cila ka pasë një qasje mbi këtë vepër, duke vënë theksin në profecinë./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme