100 arritje në 4 vjet, 12 qendra historike qytetesh u restauruan duke nxjerrë në dritë vlera të jashtëzakonshme

31 Mars, 2021 - 1:00 pm

Kryeministri Edi Rama solli në vëmendjen e publikut restaurimin e qendrave historike të qyteteve, të cilat kanë sjellë zhvillim ekonomik dhe më shumë turizëm.

Rama pyeti ndjekësit në Instagram se sa qendra historike qytetesh u restauruan në 7 vjet duke dhënë dy shifra, 5 qendra apo 12 qendra.

“12 qendra historike qytetesh u restauruan duke nxjerrë në dritë vlerat e tyre të jashtëzakonshme e duke rritur ekonominë e turizmin e zonave përkatëse”, u shpreh kryeministri Edi Rama.

Qendrat historike të restauruara këto vite janë ato në Krujë, Shkodër, Korçë, Vlorë, Gjirokastër, Berat, Voskopojë, Vuno, Dhërmi, Përmet, Kaninë  e Theth.

Restaurimi i qendrave historike ka sjellë rivlerësim të pronës së qytetarëve por njëkohësisht ka krijuar mjedisin e duhur për nxitjen e turizmit. /atsh / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme