27 vite më parë, Serbia ndërpreu sinjalin e RTP-së

5 Korrik, 2017 - 9:13 am

27 vite më parë forcat të mëdha policore pushtuan dhunshëm Radiotelevizionin e Prishtinës (RTP).

27 vite më parë forcat të mëdha policore pushtuan dhunshëm Radiotelevizionin e Prishtinës (RTP).
Ndërhyrja e forcave policore serbe, ndodhi vetëm 3 ditë pas shpalljes së Deklaratës së 2 korrikut nga delegatët e Kuvendit të Kosovës.

Pas kësaj ndërhyrje, punëtorët shqiptarë u larguan nga vendet e tyre të punës dhe u ndërpre transmetimi programor në gjuhën shqipe.

Më pas erdhën edhe masat e dhunshme që u vendosen në të gjitha ndërmarrjet shoqërore dhe nga vendet e punë së tyre u larguan qindra-mijëra shqiptarë. / KultPlus.com

Të ngjajshme