займ на карту онлайн потребительский кредит

37 400 shtetas të huaj kanë hyrë në Shqipëri më 31 gusht

1 Shtator, 2018 - 3:10 pm

Sezonit turistik në Shqipëri vijon të tërheq çdo ditë pushues, pasi në datën 31 gusht në Shqipëri hynë 37 400 shtetas të huaj.

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi në analizën e mbajtur për sezonin turistik në qytetin e Vlorës, u shpreh në lidhje me numrin e turistëve që hynë çdo ditë në Shqipëri, i cili sipas tij krahasuar një vit më parë ka një rritje me 26,8%.

“Në total, në muajin gusht numërohen 1 400 064 vizitorë, që krahasuar me gushtin e kaluar pra atë të vitit 2017 , i cili ka qene 1 100 000, ka një rritje me 26,8% më shume shtetas te huaj të hyrë në një muaj në Shqipëri,”, -theksoi Klosi.

Klosi tha se këto shifra janë tregues shumë të rëndësishme dhe kjo është një arritje shumë e madhe mbas një pune të detajuar brenda një viti.

Numri i Turistëve te huaj ka arritur në 5.7- 5.8 milion në të gjithë Shqipërinë për vitin 2018 Ai tha se që duke vazhduar me të këtë rritem , viti 2019 e më pas do të përmbushi objektivat tona 10 milion Turist të huaj”- theksoi Klosi./ KultPlus.com

Të ngjajshme