752 milionë njerëz në botë nuk dinë shkrim e lexim

22 Shtator, 2018 - 9:30 pm

752 milionë njerëz sot në botë nuk dinë shkrim e lexim. Lajm vërtetë i keq, nëse merret parasysh që numri i përgjithshëm i popullsisë botërore është rreth 7.3 miliardë, çka do të thotë që rreth 10% e tyre janë analfabetë.

Sipas të dhënave r nga UNESCO (organizata botërore e arsimit, kulturës dhe shkencës), 2/3 e tyre janë femra dhe 1/3 meshkuj. Numri më i madh i analfabetëve, afro 46%, ndodhet në Azinë juglindore, më pas 27% në Afrikën qendrore dhe jugore,9% në Azinë lindore, 8% në Amerikën e jugut, etj.

Ndërkohë, më e frikshëm është fakti, që 102.4 milion e numrit të përgjithshëm të analfabetëve, e përbëjnë të rinjtë deri në 22 vjeç./KultPlus.com

Të ngjajshme