Ditët e Trashëgimisë Evropiane në Kosovë do të shënohen me shumë aktivitete

16 Shtator, 2020 - 8:00 pm

Kanë filluar tashmë aktivitetet për shënimin e Ditës së Trashëgimisë Evropiane me moton “Trashëgimia dhe Edukimi”.

KultPlus ju sjellë më poshtë listën e aktiviteteve që janë paraparë të mbahen në kuadër të Ditëve të Trashëgimisë Evropiane që do të zgjasin deri me 15 tetor 2020.

Disa nga aktivitetet janë:

1. Nënshkrimi i marrëveshjes ndërmjet ministrisë dhe Universitetit të Prishtinës “ Hasan Prishtina“

Data: 15 shtator 2020, ora: 10:00, Vendi: Rektorat;

2. Publikimi i vendimit për shpallje nën mbrojtje të dy asteve të trashëgimisë shpirtërore:

Lojërat tradicionale të Rugovës dhe Opusi i Ansamblit Rugova

Data: 15 shtator 2020, ora 13:00, Vendi: Rugovë;

3. Kampi për restaurimin e mozaikut, bashkëpunim ndërmjet MKRS, Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore  dhe Institutit Arkeologjik i Kosovës

Data: 17 shtator 2020, ora 14:00, Vendi Dresnik-Komuna e Klinës;

4. Festivali Etno Fest, viti jubilar i themelimit të festivalit

Data: 20 shtator 2020, Ora 17:00, Vendi: Kukaj-Komuna e Prishtinës;

5. ABC e Muzeut-program edukativ që realizohet në bashkëpunim ndërmjet Muzeut Kombëtar të Kosovës, shkollave fillore dhe Fondacionit Tradita nga Tirana

Data: 21 shtator 2020, Ora: 10:00, Vendi: Muzeu Kombëtar i Kosovës;

6. Ekspozitë me veshje tradicionale, aktivitet që organizohet në bashkëpunim ndërmjet ministrisë, Muzeut Kombëtar të Kosovës dhe Fondacionit Tradita

Data: 22 shtator 2020, Ora: 17:00, Vendi: Parku Arkeologjik “Ulpiana”;

7. Publikimi  dokumentit udhëzues për hartim të planeve të menaxhimit, aktivitet që organizohet në bashkëpunim ndërmjet ministrisë dhe misionit të OSBE-së në Kosovë

Data 24 shtator 2020, Ora: 16:00, Vendi: Lapidariumi i Muzeut- Prishtinë;

8. Festivali i ushqimit tradicional, ri-interpretim i ushqimeve tradicionale në kuzhinën bashkëkohore

Data 26 dhe 27 shtator 2020, Vendi: Kalaja e Vushtrrisë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme