Aktakuzë për dëmtim të trashëgimisë kulturore në Prizren

23 Shkurt, 2018 - 4:07 pm

Prokuroria Themelore në Prizren ka ngritur aktakuzë kundër personit A.M., për shkak se ky i fundit rrënuar shtëpinë e familjes Myftiu, në Qendrën Historike të Prizrenit, në rrugën ‘’Mbreti Zog’’.

Kjo shtëpi ishte nën mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, në bazë të një vendimi nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Përkundër ndalim-punimit nga Inspektorati Komunal, të pandehurit kanë kaluar shiritin “Ndalohen Punimet’’, duke i futur punëtorët dhe makineritë (ekskavator dhe kamion), me ç’ rast ka rrënuar në tërësi objektin në fjalë, pasi që e njëjta i ishte shitur personit F.G./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme