Arbëreshët festojnë me potpuri e valle në Kulluri (VIDEO)

24 Nëntor, 2018 - 3:22 pm

Arbëreshët e Kullurit kanë festë.

Në këtë video të marrë nga Hellenic Parliament TV. Από τόπο σε τόπο” (2018), Arbërorët e Kullurit nga Salamina këndojnë e kërcejnë me muzikë që të kënaqë shpirtin.

Në Greqi, arbëreshët u vendosën gjatë fundit të mesjetës dhe ishin element dominant i popullsisë në disa rajone të Peloponezit dhe Atikës deri në shekullin e 19-të.

Në këtë video, ata këndojnë dhe kërcejnë meloditë ‘Ti je luleja e malit’, ‘Ra kambana Ipapandisë’, ‘Kjo dita çë ishtë sot & Fleta e portokallesë’, ‘Ato çë venë ndë Pilo’ dhe ‘Valle dasme (ballo)’. Vërehet ngjashmëria me këngët e Jugut, me këngët nga Gjirokastra e nga Dibra shqiptare.

Migrimi i arbëreshëve në Greqi filloi në fund të shekullit të 13-të dhe mbaroi rreth vitit 1600. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme