Arbëreshët në Itali promovojnë identitetin kulturor arbëror në Festivalin e Pulias

11 Gusht, 2017 - 1:36 pm

Ruajtja dhe promovimi i identitetit kulturor arbëror midis komunitetit arbëresh në Itali, ishte kryefjala e Festivalit të Pulias të organizuar në qendrën historike të San Marzano di San Giuseppe (Taranto), Itali.

Muzika, letërsia dhe shfaqjet artistike mbërthyen me emocione të pranishmit, të cilët shijuan shfaqjen mbi një nga ritualët më të vjetra arbëreshe rreth martesës dhe të drejtuar nga AlfredoTraversa “Vej kurore”, të shoqëruar me muzikë të “Katundi në zembra” dhe me kostume nga shoqata “Rrënjët te tona-Grupe Arbëreshe Shën Marcani”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme