Armët e mjeshtërve shqiptarë ekspozohen në Tiranë, të punuara në filigran e të praruara në ar (FOTO)

8 Nëntor, 2017 - 11:17 am

Kjo ekspozitë u organizua në kuadër të 105-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë. Ekspozita përmban 47 objekte: 21 kobure, 8 pushkë, 10 vezme, 2 harbi dhe 6 jataganë.

Ekspozita “Armë të mjeshtërve shqiptarë” , është hapur në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë, shkruan KultPlus dhe kjo ekspozitë do të jetë e hapur për vizitorët deri më 13 nëntor.

Kjo ekspozitë u organizua në kuadër të 105-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë. Ekspozita përmban 47 objekte: 21 kobure, 8 pushkë, 10 vezme, 2 harbi dhe 6 jataganë.

Armët ilustrohen edhe me fotografi, me anën e të cilave pasqyrohet puna artistike e armëtarëve shqiptarë. Zbukurimet e armëve janë bërë me teknikën e filigranit. Kjo vërteton se shqiptarët ishin mjeshtër në punimin dhe zbukurimin e armëve. Armët e tyre ishin të punuara me argjend, por edhe të lara me ar. Në pavijonet e Muzeut Historik Kombëtar janë ekspozuar pushkë, kobure, vezme, harbi dhe jataganë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme