BBC: Ansambli Saz’iso çon sazet shqiptare në Londër

29 Shtator, 2017 - 9:27 pm

Pas tri dekadave dalje prej komunizmit, një grup muzikor në Shqipëri po provon të depërtojë në tregun muzikor të botës.

BBC e nisë kësisoj një shkrim mbi sazet shqiptare dhe grupin Saz’iso të cilët krijojnë muzike folklorike kryesisht nga qytetet e jugut shqiptar.

Pas disa javësh, grupi do të performojë në Londër, në St.Luke’s, Barbican Center, me ndihmën e një prej producentëve më të cilët ka bashkëpunuar grupi Pink Floyd, Joe Boyd.

“Jam fascinuar me muzikën. Është kaq e pasur muzikalisht, dhe menjëherë e kam ditur se duhet promovuar në lloj i tillë i melodisë. Kur isha në Gjirokastër para tre vitesh jam njoftuar për herë të parë me sazet” tregon Boyd për BBC.

Ky edhe do të jetë koncerti i parë i grupit jashtë Shqipërisë, shkruan KultPlus.
Donika Pecallari, Adrianna Thanou, Robert Tralo, Aurel Qirjo, Telando Feto, Agron Murat, Agron Nasi dhe Pëllumb Meta janë pjesë e këtij ansambli. / KultPlus.com

Të ngjajshme