Blerina Sinaimeri, hulumtuesja shkencore në Francë

26 Prill, 2019 - 2:29 pm

Shqiptarët vazhdojnë të jenë të suksesshëm në fushat ku veprojnë.

Ata tashmë janë të integruar në vendet ku jetojnë dhe punojnë. Gjithashtu janë shembull se me punë mund të arrish të realizosh ëndrrat, shkruan albinfo.ch.

Shqiptarja Blerina Sinaimeri, sot është një hulumtuese shkencore në Institutin Kombëtar Francez për Shkenca Kompjuterike dhe Matematikë e Aplikuar “INRIA”.

Ajo merret me hulumtimet në fushën e biologjisë kompjuterike. Blerina ka lindur në Tiranë, derisa gjithashtu ka fituar edhe disa çmime ndërkombëtare në fushën e saj.

Sinaimeri gjithashtu ka mbajtur ligjërata të vende të ndryshme evropiane për fushën e saj, që është shumë e rëndësishme në ditët e sotme.

Blerina është një shembull për të gjithë shqiptarët se mund të arrijnë sukses në çdo sektor.

https://team.inria.fr/erable/files/2013/11/cv_sinaimeri-2.pdf

Blerina Sinaimeri

Të fundit

Të ngjajshme