Dhjetë qytetet më të vizituara në botë

28 Shtator, 2017 - 2:00 pm

Në vendin e parë është Bangkok me 19.41 milionë vizitorë, pasuar nga Londra me 19.06 milionë vizitorë, Parisi me 15.45 milionë vizitorë dhe Dubai 14.87 milionë vizitorë.

“Mastercard Destination Cities Index” ka bërë një renditje me qytetet më të vizituara në vitin e kaluar në botë, shkruan moneyish.com, përcjell albinfo.ch.

Në vendin e parë është Bangkok me 19.41 milionë vizitorë, duke u pasuar nga Londra me 19.06 milionë vizitorë, Parisi me 15.45 milionë vizitorë dhe Dubai 14.87 milionë vizitorë.

Në top-10 qytetet më të vizituara janë edhe Singapori, Nju Jorku, Seuli, Kuala Lumpur, Tokio dhe Stambolli.
Por, nëse marrim për bazë se kanë shpenzuar turistët ku kanë qëndruar, atëherë Dubai doli në vendin e parë me 28.5 miliardë dollarë. Nju Jorku është në vendin e dytë me 17.02 miliardë dollarë, derisa Londra në vendin e tretë me 16.09 miliardë dollarë të ardhura turistike përgjatë vitit 2016./ KultPlus.com

Top-10 qytetet:

Bangkok – 19.41 milionë vizitorë
Londra – 19.06 milionë vizitorë
Paris – 15.45 milionë vizitorë
Dubai – 14.87 milionë vizitorë
Singapori – 13.11 milionë vizitorë
Nju Jork – 12.70 milionë vizitorë
Seuli – 12.39 milionë vizitorë
Kuala Lumpur – 11.28 milionë vizitorë
Tokio – 11.15 milionë vizitorë
Stambolli – 9.16 milionë vizitorë

Të fundit

Të ngjajshme