Dyfishim vizitorësh në Qendrën e Muzeumeve në Berat

6 Janar, 2023 - 11:33 am

Vizitueshmëria në muzetë e Qendrës Kombëtare të Muzeumeve Berat, është dyfishuar.

Drejtori i QKMB, Agron Polovina, tha për ATSH-në se për vitin 2022 vizitueshmëria ka qenë 49 588 vizitorë vendas dhe të huaj, që krahasuar me vitin 2021, është pothuaj 200 % dhe që i afrohet nivelit të vitit 2019, përpara se të niste pandemia e Covid-19.

Rrjedhimisht, janë rritur edhe të ardhurat e Qendrës së Muzeumeve të Beratit. Në krahasim me 2021, të ardhurat kanë pësuar një rritje prej 227% ndërsa krahasuar me vitin 2019, kanë një rritje prej 131%.

Muzeu Ikonografik “Onufri”, që mban emrin e njërit prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shekullit XVI, është ndërtuar mbi rrënojat e një kishe të rindërtuar në vitin 1797 në lagjen “Kala”, e cila ka qenë katedralja e qytetit, që është monumenti më përfaqësues i arkitekturës pasbizantine në qytetin e Beratit. /atsh /KultPlus.com

Të ngjajshme