Dyshohet për shitje të fëmijëve në Shtëpitë e Bamirësisë së Nënës Terezë

19 Korrik, 2018 - 9:19 am

Në Indi ka nisur një hulumtim nëse në shtëpitë e bamirësisë të cilat i ka krijuar Nënë Tereza ka pasur trafikim fëmijësh.

Një dyshim i radhës e ka ngritur pikëpyetjen mbi këtë pjesë.

Në fillim të këtij muaji një prej punëtoreve është arrestuar pasi është zbuluar se ka shitur një fëmijë.

Fëmija u shit për 1500 dollarë, dhe kësisoj Qeveria e nisi inspektimin e saj në të gjitha Shtëpitë Misionare të Bamirësisë. Dy persona janë arrestuar, shkruan KultPlus.

Sot në botë janë rreth 4500 misionere të bamirësisë në rreth 130 vende të botës, me urdhërin e Nënës Terezë e cila me 4 shtator 2016 u shpall Shën Nënë Tereza. Urdhëri ka hyrë në fuqi në vitin 1950 dhe nga ajo kohë asnjëherë nuk ka pasur dyshime e skandale të llojit të tillë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme