Erion Veliaj folësi i radhës në TEDxPrishtina

13 Shtator, 2017 - 11:10 pm

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj, do të jetë folësi i radhës të TEDxPrishtina. Për prezantimin e Veliajt, është rezervuar data 7 tetor, shkruan KultPlus.

Erion Veliaj u zgjodh si kryebashkiaku i 42-të i Tiranës në qershor të 2015-ës. Udhëheqja e tij e Tiranës është theksuar nga fokusi në krijimin e një qyteti miqësor për fëmijët, pasi beson se fëmijët janë më të shpejtit në përqafimin e ideve të reja, andaj dhe janë aleatët më të mirë që mund të ketë në përpjekjen për të ndërtuar një qytet më të gjelbër, më njerëzor dhe më të qëndrueshëm, me komunitete më të forta dhe cilësi më të mirë të jetës.

Para qeverisjes së tij, Veliaj shërbeu si deputet dhe ministër i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë nga viti 2013 deri në vitin 2015. Në atë kohë, ai paraqiti reforma me ndikim në pensionet, pagesat e mirëqenies, mundësitë e punësimit dhe arsimimin profesional. Për herë të parë, Veliaj ka strukturuar degët e Partisë Socialiste në vendet ku diaspora shqiptare banon dhe ka kontribuar me sukses në organizimin e procesit të votimit të emigrantëve shqiptarë në zgjedhjet e vitit 2013. Para se të bashkohej me radhët e Partisë Socialiste në vitin 2011, Veliaj kishte një përvojë të gjatë si udhëheqës dhe themelues i lëvizjes “MJAFT”, një organizatë qytetare e cila fitoi popullaritet të madh për metodat shumë efikase dhe novatore të protestës paqësore.

Veliaj është Magjistër në Integrimin Europian nga Universiteti i Sussex, në Mbretërinë e Bashkuar ndërsa ka kryer Fakultetin në Shkencat Politike nga Universiteti Shtetëror i Grand Valley, Michigan. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme