Është i gatshëm busti i Skënderbeut në Elbasan (VIDEO)

14 Mars, 2018 - 7:56 pm

Në Labinot të Elbasanit tashmë ka përfunduar realizimi i bustit të Skënderbeut. Këtë bust, i cili është njëherësh edhe busti më i madh i heroit Skënderbeu në trojet shqiptare, e ka realizuar skulptori Fiqiri Kasa, shkruan KultPlus.

“Është një kënaqësi, kam marrë shumë falënderime dhe ndihem i privilegjuar që po e ndërtoj unë këtë vepër, shpresoj dhe dëshiroj që edhe në Kosovë të realizoj një vepër kaq të rëndësishme. Në Labinot të Elbasanit ku po ndërtohet Skënderbeu do të realizohen shumë vepra të tjera, ne e nisëm nga Skënderbeu, pikërisht sepse përkon me vitin e Skënderbeut”, pati thënë Fiqiri Kasa për KultPlus.

Shumica e skulpturave të cilat skulptori Fiqiri Kasa i realizon kanë lidhshmëri me trashëgiminë kulturore.

“Kryesisht bëj punime të veshjeve kombëtare, nga Medvegja, Prizreni, Gjakova e deri në Sarandë. Edhe njëra nga skulpturat e mia ‘Ushtari ilir’ ishte një ide e imja për të sjellë imazhe të historisë sonë kombëtare, pasi nga koha e Ilirisë nuk kemi shumë skulptura. Madje kam ideuar dhe ndërtuar edhe një amfiteatër dhe statujën e ‘Perëndeshës Afërditë’ në vendlindjen time, ku kam pasur edhe mbështetjen e bashkësisë”, është shprehur Kasa, për të cilin skulptura më e dashur mbetet ajo e Skënderbeut. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme