Ferdonija kujton më të dashurit e zemrës, në përvjetorin e vrasjes

27 Mars, 2018 - 9:35 pm

Ferdonije Qerkezi

Sot më 27 prill 2018 u mbushën plotë 19 vite që nga dita kur dora gjakatare serbe mi rrëmbeu më të dashurit e zemrës. Kriminelët serbë ma morën bashkëshortin tim Halimin, bijtë e mi Artanin, Armendin, Ardianin dhe Edmondin dhe I dërguan në drejtim të panjohur. Vite me radhë shpresoja se një ditë do të kthehen por shpresa ime u venit kur kuptova se të gjithë të dashurit e zemrës sime i kishin ekzektuar.
Unë e mbylla dhembjen dhe e gjeta forcën e shpirtit për ta mbajtur gjallë kujtimin për ta. Jetoj me dashurinë e tyre në shtëpinë tonë të madhe, flas me ta, i përkëdhel fotografitë e tyre dhe u premtoj se nëna do të qëndrojë e fortë deri në frymën e fundit.
Tani shtëpia jonë u shndërrua në “Shtëpia tradicionale e Familjes Qerkezi- Muzeu historik, 1999” dhe në këtë vend të shenjtë përjetësisht do të flasin kujtimet dhe faktet!
Ju jetoni dhe frymoni bashkë me lirinë e Kosovës

Të fundit

Të ngjajshme