Festivali Etno Fest mbrëmë hapi dyert me një program të pasur artistik

4 Shtator, 2022 - 5:15 pm

Festivali Etno Fest që promovon kulturën, artin, traditën e trashëgiminë kulturore të vendit, mbrëmë hapi dyert me një program të pasur artistik.

Pjesëmarrësit patën mundësi të dëgjojnë performanca të shumta, ekspozita, shfaqje teatrale e të shijojnë ushqim tradicional në fshatin Kukaj.

Në edicionin e dymbëdhjetë të “Etno Fest” temë qendrore është ‘Dashunia’ për vlerat më të sinqerta të dashurisë për tokën, atdheun, familjen, kafshët dhe natyrën dhe kjo sipas organizatorëve do të jetë e shfaqet në programin e festivalit.

Në hapje mori pjesë ministri i kulturës, Hajrulla Çeku i cili në fjalën e tij ndër të tjera tha që ky festival ka koncept të shkëlqyer që shërben si shembull se si mund të transformohet një hapësirë për t’i shtuar vlerë kulturore dhe potencial turistik një vendi, duke ruajtur dhe promovuar traditat tona.

“Etno Fest” edhe kësaj radhe e ka shndërruar fshatin Kukaj në një atraksion turistik.

Festivali që do të zgjasë deri më 9 shtator mbështetet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme