Fillon restaurimi i kullës së Ramë Zeqë Sadrisë në komunën e Gjakovës

28 Shtator, 2021 - 11:00 pm

Ka filluar restaurimi i kullës së Ramë Zeqë Sadrisë në komunën e Gjakovës.

Ministri i Kulturës, Hajrullah Çeku, ka njoftuar se kanë filluar restaurimi i kullës së Ramë Zeqë Sadrisë, kullë kjo e cila daton qysh  nga shekulli 19, shkruan KultPlus.

KultPlus ua sjell postimin e plotë të ministrit Çeku:

Kulla e Ramë Zeqë Sadrisë, e cila daton nga shekulli 19, ka shërbyer për banim dhe fortifikim. Në gjendje të rëndë fizike, është braktisur në pritje të ndërhyrjeve restauruese.

Pas një periudhe pritjeje mbi katër vjeçare, gjatë muajit shtator kanë filluar ndërhyrjet restauruese me qëllim të mënjanimit të mëtutjeshëm të degradimit të vlerave të kësaj kulle.

Sot së bashku me Kryetarin e Komisionit Parlamentar për Arsim dhe Kulturë, Ardian Gola dhe këshilltaren, Nora Arapi Krasniqi, vizituam kullën e Zeqë Ramë Sadrisë në Brovinë të Komunës së Gjakovës.

Tashmë kanë filluar punimet dhe ndërhyrjet emergjente në asetet e trashëgimisë kulturore në rrezik, dhe kjo kullë është një prej tyre. Mbrojtja e monumenteve dhe vlerave të trashëgimisë kulturore dhe rijetësimi i tyre, është prioritet në qeverisjen tonë dhe për këtë do të angazhohemi vazhdimisht./KultPlus.com

Të ngjajshme