Fotografi nga Shqipëria e Veriut gjatë vitit 1913

29 Korrik, 2018 - 6:00 pm

Fotografi me ngjyra të rralla gjatë vitit 1913 në Shqipërinë e Veriut, Rajoni i Shkodrës (Shkodër).


Shqipëria, Scutari, një mirditor shqiptar që i përket ritit katolik.


Shqipëria, Scutari, një bareshë e vjetër në rrënojat e pazarit.


Shqipëria, Scutari, kalaja dhe fusha pjellore e lumit Juglindor të Bojanës (Buna).


Afër kalasë së Rozafës, anije me pirogë të ankoruara në një port të Bunës dhe rruga me gjurmët e karrocës.


Shqipëria, Scutari, pjesë e pazarit të bombarduar.


Shqipëria, Scutari, pranë pazarit: xhamia blu dhe mali.


Shqiperi, Scutari, një shtëpi e vjetër dhe dy malësore të Hotit.


Një shqiptare e besimit katolik, Shkodër.


Shqipëria, Skutari, manastiri i manastirit françeskan, muret e bombarduara. Grupi prej gjashtë personave përballë murit të manastirit françeskan.


Shqipëria, Scutari, një malesore me një djep në shpinë.

Fotografitë janë publikuar nga Albanian Historical Society në Facebook./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme