Fotografi të punëtorëve të Radio Televizionit të Prishtinës

13 Maj, 2021 - 11:28 pm

Radio Televizioni i Prishtinës, institucioni që u themelua 76 vjet më parë, me 5 shkurt 1945, mund të harrohet sot prej gjeneratave të reja.

Radio Televizioni i Prishtinës, shkurtuar si RTP ose TVP, ishte radio televizioni i parë shqiptar i Kosovës. Ndërprerja e programeve nga ky televizion u realizua me masa të dhunshme të ndërmarra nga qeveria serbe në vitin 1990. Radio Prishtina filloi punë menjëherë pas luftës së dytë botërore më 1945 në Prizren, pastaj u transferua në Prishtinë. Pas luftës në Kosovë materiali dhe ndërtesat e Radio Televizionit të Prishtinës janë nën administrimin e Radio Televizionit të Kosovës.

Disa fotografi poshtë, marrë nga grupi RTP në Facebook, tregojnë stafin punues në RTP.

Fotografitë janë huazuar nga Sabri Vllahiu, Sahit Kokolli, Pren Gjidoda e të tjerë.

Do kalonin 29 vite deri kur Televizioni i Prishtinës filloi transmetimin në vitin 1974. 

Në fillim të vitit 1974 TVP nuk ka pasur teknologji elektronike, por i gjithë materiali për program xhirohej me teknikë filmike e mandej dërgohej në TV Beograd ku filmi zhvillohej e më vonë montohej për transmetim. Transmetimi deri më 29 nëntor 1975 bëhej nga TV Beogradi. Në verën e vitit 1974 nga Anglia pati ardhur autoreportazhi (OB Van) i parë me 4 kamera bardhë-e-zi.

Të fundit

Të ngjajshme