Gent Cakaj, prej emocioneve ngatërron vargjet e Naim Frashërit (VIDEO)

2 Mars, 2019 - 8:27 am

Prej ditës së djeshme ka nisur në Tiranë Samiti i II i Diasporës, ku marrin pjesë figura të shquara dhe shqiptarë të famshëm në botë.

Ndër personat që folën dhe dhanë trofe për shqiptarët që kanë lartësuar imazhin e vendit në botë, ishte dhe ministri Gent Cakaj, i cili teksa u përpoq të recitonte vargjet e poemës ‘Bagëti e Bujqësi’ të Naim Frashërit është ngatërruar, i ndikuar dhe nga emocionet.

 ‘Atje lind dielli i gëzuar, dhe ha… atje dielli është i gëzuar… Atje di… atje dielli është lind i gëzuar dhe hëna e buzëqeshur… (Duartrokitje në sallë për t’i larguar emocionet) Të lutem! Fat i madh e mirësi, atë vend e ka mbuluar. Atje nata është një tjetër natë dhe dita është një tjetër ditë’, u shpreh Cakaj.

Vargjet e sakta të poemës së Naimit janë:

“Atje lint diell’ i qeshur edhe hëna e gëzuar,

Fat’ i bardh’ e mirësija në atë vënt janë mbluar;

Nat’atje’shtë tjatrë natë edhe dita tjatër ditë,”

Të ngjajshme