Gjurmët e Perandorisë Romake në Parkun “Ulpiana”

14 Korrik, 2018 - 1:33 pm

Parku arkeologjik “Ulpiana” gjendet në Graçanicë, rreth 12 kilometra larg Prishtinës.

Struktura të ndryshme që datojnë nga shekulli I i pushtimit të Perandorisë Romake janë të shtrira në një pozitë shumë strategjike dhe piktoreske, raporton Radio Evropa e Lirë.

https://www.evropaelire.org/a/gjurmet-e-parandorise-romake-ne-parkun-ulpiana-/29357367.html

Ky park, është vazhdimësi e një vendbanimi ilir./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme