займ на карту онлайн потребительский кредит

Greva e vitit 1989 e minatorëve në Trepçë, me anë të fotografive

23 Shkurt, 2019 - 10:55 am

Këtë muaj u shënua 30 vjetori i grevës së minatorëve të Trepçës.

Para 30 viteve minatorët e Trepçës kishin filluar grevën e urisë për të mbrojtur Kosovën nga regjimi i Sllobodan Millosheviqit, duke shënuar kështu fillimin e zhbërjes së Jugosllavisë.

Ishin rreth 1,300 minatorë që kishin hyrë në këtë grevë, për të mbrojtur ekzistencën e Kosovës dhe autonominë e saj.

Greva historike e minatorëve të “Trepçës” e vitit 1989 qe shndërruar në rezistencë gjithë popullore demokratike e paqësore, kundër presioneve të Serbisë për ta ripushtuar Kosovën.

E marrë nga Shenida Bilalli / Facebook

Të ngjajshme