Hapësirat e braktisura në fokus të diskutimit në KinoArmata

21 Tetor, 2020 - 1:04 pm

Hapësirat publike të cilat janë të braktisura kanë një histori brenda tyre mirëpo, shpesh nuk mund ta kenë një të ardhme për shkak të neglizhencës kolektive. Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” do të trajtoj këtë perspektivë nën temën “Gjendja e hapësira të braktisura” në kuadër të serisë “Off the record” të premten në KinoArmata, shkruan KultPlus.

Ky takim publik do të jetë në kuadër të edicionit të tretë të projektit “Metamorphosis”, teksa publiku do të bashkohet më 23 tetor duke filluar nga ora 15:00 për të dëgjuar zëvendësministrin në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Engelbert Zefajn, drejtoren për Kulturë të Komunës së Prishtinës, Blerta Bashollin, drejtorin e organizatës CHwB Sali Shoshin dhe krijuesen e platformës digjitale për Rilindjen, Ervina Halili.

Rëndësia e ruajtjes së hapësirave të braktisura, hapat e duhura që duhet të ndërmerren për mbrojtjen dhe funksionalizimin e tyre, roli i institucioneve dhe shoqërisë në këtë drejtim do të trajtohen në diskutimin publik të organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”.

Ky aktivitet vjen pas intervenimit artistik “but first, check the water” që zuri vend me 30 shtator, të konceptuar nga artistja Nurhan Qehaj./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme