“Hyp se të vrava, zbrit se të vrava”

11 Shtator, 2018 - 2:00 pm

Po sjellim disa fjalë të urta nga Kosova.

Arma ta prun kreun, arma ta prun atdheun.
I huaji kurrë s’bahet i yti.
Kur të jesh në dhe të huej, dita të duket ni muej.
Me kajtë për vatan s’a marre.
Si dheu yt s’ka.

Liria nuk blehet me pare e me tokë, po fitohet me gjak e me kokë.
Kanga e trimit knohet mas lufte e jo tuj luftue.
Kush punon me mend i kryen punët me vend.
Edhe uflla pa pare asht e amël.
E ban barki,e han shpina.

Anërr e kam ni, anërr p’e kallzoj.
Kau i mirë njihet në hulli.
Pej të dekunit s’ki shka pret.
Shqep jorgan e arno çarçaf.
Fjala ta hup, fjala ta pshton kryet.

Në seicilën gjellë mos u ban biber.
Nuk duhet me fol pa e peshu.
Hyp se të vrava, zbrit se të vrava.
Mos i qit ferra vetes.
Njeri njihet prej goje e jo prej mloje.

(Marrë nga arbëreshonline)./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme