Instituti Albanologjik organizon tryezë diskutimi për veprimtarinë shkencore të Prof. Shefqet Pllanës në folkloristikë

16 Prill, 2024 - 8:35 pm

Instituti Albanologjik i Kosovës ka njoftuar se do të mbajë tryezën shkencore “Prof. Shefqet Pllana (1930 – 1994) dhe veprimtaria e tij shkencore në folkloristikë”.

Pjesë e këtij paneli diskutues do të jenë:

Leontina Gega – Musa
Profili shkencor i prof. Shefqet Pllanës në kontekst të filleve të folkloristikës institucionale

Liburn Jupolli
Digitalizimi i materialeve audio-folklorike: Rasti studimor i incizimeve audio-analoge të Shefqet Pllanës

Vlorë Fetaj Berisha
Shefqet Pllana, studiues i vajtimeve shqiptare në Kosovë

Kristina Perkola
Vlera historike e kontributit dhe veprimtarisë së Shefqet Pllanës në fushën e folkloristikës dhe etnomuzikologjisë

Arbnora Dushi
Prof. Shefqet Pllana, autor dhe redaktor në revistat e hershme shkencore në Kosovë

Takimi mbahet në sallën shkencore të Institutit Albanologjik i Kosovës, më 17 Prill, në ora 11:00./ KultPlus.com

Të ngjajshme