Intelektualët shkodranë bashkohen për të ruajtur “Bashkimin”

16 Prill, 2018 - 9:00 am

Një grup intelektualësh të qytetit të Shkodrës po bëjnë përpjekje për ta shndërruar në muze shtëpinë ku në vitin 1899, u themelua shoqëria “Bashkimi”, e cila luajti rol për përhapjen e gjuhës shqipe dhe për lëvizjen arsimore në Shqipëri.

Gjatë 27 viteve të fundit, Shkodra ka humbur disa nga shtëpitë muze, ndaj nisma e fundit e intelektualëve shkodranë vlerësohet si përpjekje për rigjallëruar vlerat kulturore të qytetit.
https://www.zeriamerikes.com/a/shkoder-ruajtja-e-vlerave-muzeale-shoqeria-bashkimi/4349104.html

Të fundit

Të ngjajshme