займ на карту онлайн потребительский кредит

Investimet në trashëgimi, mundësi të reja ekonomike për zonat rurale

Mars 9, 2019 - 5:10 pm

Objekte të tjera kulti, të cilat janë restauruar falë programit kombëtar “Rrugët e besimit”, po i shtohen këtë vit itinerarit turistik në vendin tonë si destinacione që ndërthurin kultin, kulturën dhe bukuritë natyrore.

Një prej tyre është kisha e Shën Kollit, Kurjan në të cilën sapo ka përfunduar restaurimi dhe është gati të mirëpresë turistët e huaj dhe vendas. 

Ministrja e Kulturës Elva Margariti shprehet se, ”investimet në trashëgimi dhe agroturizëm, krijojnë mundësi të reja ekonomike dhe zhvillime në fushën sociale për banorët që jetojnë në zonat rurale. Sapo përfunduam restaurimin në kishën e Shën Kollit, Kurjan, bashkëpunim i shkëlqyer me pushtetin vendor”.

”Fieri ka fatin të trashëgojë kisha, monumente të kulturës, ku Ministria e Kulturës përmes programit të restaurimeve dhe në kuadrin e ndërhyrjes do të bëjnë punën e vet. Modeli i 100 fshatrave është një model zhvillimi ekonomik dhe social dhe ndërhyrjet që do të bëjmë synojnë jo thjesht transformimin e infrastrukturës, por nxitjen e iniciativës për të kaluar në një fazë të re të zhvillimit”, përfundoi ministrja e Kulturës Elva Margariti./A.T.SH/ KultPlus.com

Të ngjajshme