Jehona e zërit të Vasfije Krasniqit Goodman shtrohet si tryezë diskutimi

30 Nëntor, 2018 - 5:50 pm

Në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit, Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (QKRMT), do të organizojë diskutimin “Jehona e zërit të saj: Ndikimi i paraqitjes publike të zonjës Vasfije Krasniqi Goodman, e mbijetuar e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë”.

Pjesë kryesore e ngjarjes është lansimi i video-mesazhit sensibilizues realizuar nga zonja Krasniqi Goodman ku ajo bën edhe një herë thirrje për një mbështetje më të fuqishme për të gjithë të mbijetuarit.

Në vazhdim, paneli i përbërë nga aktivistë të kësaj çështje do të paraqesin opinionet e tyre për ndikimin e rrëfimit të Vasfijes në fuqizimin e të mbijetuarve dhe më gjerë.

Diskutimi ka për qëllim sensibilizimin e vazhdueshëm të qytetarëve të Kosovës për të mbijetuarit, adresimin e diskriminimit, stigmës, si dhe kërkesën për qasje në drejtësi të të mbijetuarave të dhunës seksuale dhe integrim të barabartë në shoqëri.

Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të kampanjës Bëhu zëri im, që implementohet nga QKRMT dhe Medika Gjakova. Aktiviteti fillon në ora 14:00 më 5 dhjetor 2018, në Kino Armata./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme