‘Ka një gjykatë më të lartë sesa ajo e drejtësisë, dhe është gjykata e ndërgjegjes, ajo zëvendëson të gjitha gjykatat tjera’

20 Korrik, 2021 - 1:00 pm

“Paqja është një e përditshme, një proces javor dhe mujor, gradualisht duke ndryshuar mendimet, duke ulur barrierat e vjetra dhe ndërtimi në heshtje i strukturave të reja.” – John F. Kennedy 

“Nëse dëshironi paqe me armikun tuaj, ju duhet të punoni me të, pastaj ai bëhet partneri juaj.” – Nelson Mandela

“Paqja nuk mund të mbahet me forcë, por mund të arrihet vetëm me mirëkuptim.” – Albert Einstein

“Errësira nuk mund të dëbojë errësirën, vetëm drita mundet. Urrejtja nuk mund të dëbojë urrejtjen, vetëm dashuria mundet.” – Martin Luther King, Jr.

“Nëse qenia njerëzore dëshiron një periudhë të gjatë të mirëqenies materiale, ata duhet të sillen në mënyrë të qetë dhe të dobishme për njëri tjetrin.” – Winston Churchill

“Ka një gjykatë më të lartë sesa ajo e drejtësisë, dhe është gjykata e ndërgjegjes – ajo zëvendëson të gjitha gjykatat tjera.” – Mahatma Gandhi

“Paqja vjen nga brenda, mos e kërkoni atë jashtë.” – Buddha

“Nëse nuk kemi paqe, kjo ndodh për shkak se kemi harruar që i përkasim njëri-tjetrit.” – Nëna Terezë

“Ne duhet të shikojmë përpara, kur forca e dashurisë e mposhtë dashurinë për pushtetin, atëherë do të njohim me të vërtetë bekimet e paqes.” – William Gladstone Ewart

“Nëse dëshironi paqe, ju nuk duhet të flisni me miqët tuaj, por me armiqët.” – Desmond Tutu 

“Paqja fillon me një buzëqeshje.” – Nënë Tereza 

“Nuk është e mjaftueshme të flasim për paqen, ne duhet të besojmë në të – dhe nuk është e mjaftueshme të besojmë në të, ne duhet të punojmë për të.” – Eleanor Roosevelt

“Unë kam vendosur të ngjitem për dashurinë, urrejtja është një barrë e madhe për ta mbajtur.”  – Martin Luther King Jr.

“Fitoret e vërteta dhe që zgjasin vinë nga paqja dhe jo nga lufta.” – Ralph Wado Emerson 

“Paqja nuk është mungesa e konflikteve sepse dallimet do të jenë gjithmonë prezente. Paqja nënkupton zgjidhjen e këtyre dallimeve me mjete paqësore; përmes dialogut, arsimit, njohurive dhe mënyrave më humane.” – Dalai Lama XIV./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme