Kalaja e Ali Pashës, një nga destinacionet e turistëve vendas dhe të huaj

18 Gusht, 2019 - 11:30 am

Turistët në Vlorë nuk shijojnë vetëm detin. Një tjetër kuriozitet për ta përbën kultura dhe historia shqiptare.

Kalaja e Ali Pashës në Porto Palermo është një prej destinacioneve që pret çdo ditë turistë vendas e të huaj. Pozicioni gjeografik i saj dhe arkitektura janë ato që tërheqin gjithnjë e më shumë turistët, që vijnë nga Italia, Gjermania, Suedia, Polonia e deri nga Singapori i largët.

Përvec bukurisë që ajo mbart, për disa nga vizitorët kjo kala do ishte me e bukur nëse do te kishte një ciceron dhe ndriçimin e duhur.

Vlora tashmë ka në listë edhe këtë destinacion turistik, krahas shumë të tjerave që ofrohen në qytet dhe zonat e tjera bregdetare. /KultPlus.com

Të ngjajshme