Komuna e Gjakovës ua ndalon arsimtarëve të mbajnë kurse private

26 Nëntor, 2018 - 6:54 pm

Nëpërmjet një vendimi nga kryetari i Komunës së Gjakovës Ardian Gjini, arsimtarëve në shkollat publike në këtë komunë, iu është ndaluar mbajtja e kurseve private për nxënësit që iu japin mësim.

Sipas njoftimit nga Komuna e Gjakovës, në këtë vendim thuhet se ‘mbajtja e kurseve me pagesë për nxënësit të cilëve iu japin mësim në shkollat publike, arsimtarët e punësuar në sektorin publik, konsiderohet si shkelje e rëndë e detyrave të punës të parapara me legjislacion dhe sipas Rregullores për Institucionet Edukative dhe Arsimore të Komunës së Gjakovës’, insajderi.com

Më tutje në vendim thuhet se për arsimtarët që e ushtrojnë një veprimtari të tillë do të ndërmerren masa të parapara me ligj e që e përfshijnë suspendimin dhe përjashtimin në bazë të ligjeve në fuqi./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme