Kontenjerët që shëmtojnë objektin e trashëgimisë kulturore në Mitrovicë

18 Korrik, 2018 - 12:00 pm

Shkruan: Gazmend Badivuku

Janë shumë faktorë që ndikojnë në zhvillimin e bizneseve në qytetet kosovare, duke fillu nga lokacioni, infrastruktura, parkingu, energjia, deri te ambienti dhe pastërtia.

Të gjitha këto kushte paraqesin riskun dhe brengat e bizneseve që janë aktive në veprimtari si dhe projekteve të reja që do nisin në të ardhmën. Fatkeqësisht edhe bizneset në qytetin e minatorëve, Mitrovicë, ballafaqohen me probleme të ngjajshme si qytetet tjera kosovare.

Ka kohë që në qendër të Mitrovicës pranë Hamamit të qytetit, i cili daton nga viti i largët 1860 dhe gëzon statusin ‘Objekt i Trashëgimisë së Kulturës’ dhe është nën mbrojtjen e institucionieve përkatëse janë të vendosur ca kontejnerët për mbeturina. Këto kontejnerë e shëmtojnë këtë ambient ku gjendet ndërtesa e hamamit që është i vetmi i këti lloji në qytet.

Kjo godinë aktualisht bën pjesë në top atrakcionin turistik për qytetarët mitrovicas si dhe vizitorëve të ndryshëm dhe mërgimtarëve që këto ditë vere i kalojnë në qytetin e tyre. Me fillimin e pushimeve verore ky vend është një nga më të frekuentuarit por për fat të keq kundërmimi nga kontejnerët, mbeturinat dhe qent’ endacak janë bërë kërcënim serioz për shetitorët dhe bizneset që veprojnë afër. I mbetet kompetentëve që objektet që kosiderohen ‘Trashëgimi’ të mirëmbahen dhe dëshmojmë qytetari dhe kulturë, këtë e meritojnë qytetarët dhe Mitrovica.

Të ngjajshme