Kopertina e Revistës ‘Atlante’ më 1969: Kërkimi ynë, shqiptarët e Italisë

1 Qershor, 2021 - 11:24 pm

Kopertina e gushtit të vitit 1969 të revistës italiane “Atlante” është e veçantë pasi në foto të parë është një vajzë arbëreshe që mbart kostumin e saj kombëtar.

Ka qenë studiuesi arbëresh Vincenzino Ducas Angeli Vaccaro, nga komuna e Firmo-s, që e ka risjell në vëmendje këtë kopertinë.

Kjo revistë e përmuajshme e Institutit Gjeografik De Agostini, është publikuar në Novara, dhe ka përfshirë në fushën e saj të interesit edhe etnografinë e zonave gjeografike që kishte në objekt të punës së saj. Titulli kryesor i numri është: “Kërkimi ynë: Shqiptarët e Italisë”./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme