Kostumi arbëresh në Ekspozitën Folkloristike në Napoli më 1896 (FOTO)

24 Maj, 2021 - 9:54 pm

Kurioziteti për veçantinë e veshjeve tipike arbëreshe daton shekuj më parë. Në një foto të realizuar në vitin 1896 sjell kostumet popullore kalabreze me punime me shtypje dhe gravura antike (shek. 16 – 19).

Kostumi që mbajnë veshur personazhet në foto njihet si kostumi i San Martino di Finita, një qytet i vogël me origjinë shqiptare në provincën e Kozencës.

Në anën e pasme të fotos është shkruar “Kostumi i San Martino di Finita, prezantuar nga shqiptarët në Ekspozitën Folkloristike dhe të Kostumeve në Napoli në vitin 1896. Në atë kohë kryetari i Bashkisë Cavallo Silvio ishte shoqëruesi i grupit Sammartinese. Foto kotrezi e Alfonso Barone./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme