Kulla Veneciane në Durrës do të kthehet në pikë informacioni turistik

29 Dhjetor, 2021 - 12:22 pm

Torra Veneciane, një nga simbolet e Durrësit, jo vetëm do të restaurohet përmes programit “EU4Culture”, por edhe do të kthehet në pikë informacioni turistik, bëri të ditur sot delegacioni i Bashkimit Evropian në Tiranë.

Kulla Veneciane është një nga ndërtimet më interesante mbrojtëse të Durrësit. Është ndërtuar në shekullin XV mbi kullën bizantine dhe kjo ndërtesë ka qenë pjesë e mureve që rrethonin qytetin e Durrësit.

Kulla ka potencial të pashfrytëzuar si qendër turistike dhe e informacionit interaktiv historik, rivitalizimi i së cilës, përmes programit “EU4 Culture”, do t’i nxisë vizitorët të eksplorojnë më tej sitet e shumta unike të trashëgimisë në të gjithë Durrësin, një nga vendbanimet më të lashta të Ballkanit./atsh/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme