Kupa bizantine që ruhet në muezun e New York-ut

23 Gusht, 2019 - 6:30 pm

Një kupë e artë bizantine e cila është gjetur në Shqipëri në vitin 1901, ekziston qysh moti në Muzeun Metropolitan të New York, përcjellë KultPlus.


Kupa e artë bizantine u gjet bashkë me shumë gjëra të tjera nga katër fshataret që punonin tokën në fshatin Vrap në Shqipëri, në vitin 1901.
Më vonë i gjithë thesari u ble nga austriakët për një shumë të vogël, ku bëhej fjalë për 5.6 kg ari të pastër dhe 1.5kg argjend

Kupa bizantine, e cila i përket shekullit të VI-VII pas Krishtit, kaloi nëpër duart e koleksionistëve të ndryshëm, deri kur u bë pjesë e Muzeut Metropolitan të New York qysh nga viti 1917.

Kjo kupë bizantine u vendos në New York nga J. Pierpont Morgan, që e kishte blerë me ndërmjetësinë e konsullit te pergjithshëm të Austro-Hungarisë në Durrës para Luftës së Parë Botërore. /gazetametro/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme