Kur interneti gënjen: Këto janë thëniet që asnjëherë nuk i tha Papa Françesku

6 Gusht, 2017 - 8:13 pm

Interneti, kjo botë e madhe virtuale, shpesh mund edhe të gënjejë. Njerëzit brenda saj janë shpesh të aftë të gënjejnë dhe nga ky trend nuk përjashtohen edhe figurat e mëdha e personalitetet e ndryshme.

Shpesh, thënie të mençura postohen në internet kinse janë thënë nga Papa Françesku, por në fakt shumë prej tyre nuk janë thënë nga ai e janë interpretuar keq. Në rastin ekstrem, janë shpikur, shkruan KultPlus.

Sipas shtypit zyrtar të Kishës Katolike të Vatikanit, disa prej mesazheve që qarkullojnë në internet se i ka thënë Papa, e në fakt si ka thënë kurrë e që qarkullojnë në internet se janë fjalë të Papës, janë:

– Kemi nevojë për shenjtorë pa mbulesë. Kemi nevojë për shenjtë në xhinse dhe patike
– Zoti nuk përdorë Facebook, ai komunikon me neve me anë të lutjeve
– Jesusi, Muhamedi, Jehovai, Allahu. Të gjithë këta emra përdoren për të përshkruar një entitet që është i njëjti në mbarë botën
– Nuk është e domosdoshme të besosh në Zot për të qenë njeri i mirë
– Kisha tashmë nuk beson në një ferr të përjetshëm, ku njerëzit vuajnë
– Kjo jetë shkon shpejtë. Mos e gjykoni veten, trupin tuaj. Mos fleni më shumë se që duhet. Mos ndaloni së puthuri fëmijët, partnerin. Mos u frikësoni ta lini vetë shtëpinë

=

Të ngjajshme